lekt på ks

Förra veckan spenderade jag med två besök på ks och förlossningen, bara för att det är sååå fruktansvärt roligt att sitta där och vänta på en läkare som aldrig kommer.
På måndagen blev jag ditskickad av barnmorskan pga högt blodtryck. på lördagen var jag där på eget initiativ pga huvudvärk som inte ger med sig och så hade jag svällt enormt mycket.
Kom in och hade högt blodtryck igen.
Idag har jag varit hos både bm, kurator och läkaren alla tre pga min graviditet. Har nu äntligen fått en remiss till en läkare som ska göra en bedömning om ev indution (igångsättning).
Så allt jag kan göra nu är att vänta och se. Ja, jag gör ju inget annat än att sitta på min röv och vänta, vänta, vänta, vänta.
I min sega väntan roar jag mig numer med att dricka hallonbladste. Kanske fungerar det, kanske inte.
Imorron är planen att först, ja efter mina dagliga kräkningar såklart, dricka hallonbladste, ta en prommenad, springa i trappor (helst med händerna över huvudet), putsa fönster, orkar jag ska jag sedan städa klädkammarens alla övre hyllor, dricka mer te, sitta med min massagedyna, låta maken massera punkten i handen som sägs starta förlossningen och dricka lite mer te.
Sen blir det väl som vanligt att sitta ner på röven och se vad som händer.

Trött är jag idag också. Fick inte sova så länge som jag brukar, då jag skulle till bm och sen har jag heller inte hunnit vila nånting idag, hoppas det leder till en natt med bra sömn.

I helgen var mina föräldrar här, det var helt underbart. De är verkligen toppen! Fick massor med hjälp, bla med att byta till sommardäcken, möblera om i sovrummet så vaggan fick plats och så fick jag äntligen på madrassöverdraget :) Helt toppen.


Tyvärr är det en sån här pestvecka denna veckan igen. Bläääää säger jag bara.
Hoppas bebis kommer så att veckan blir bättre :)

Förtidigt men samtidigt inte långt kvar, enligt vissa...

I fredags var det tydligen såndär äckeltråkig hockey på tv:n igen, för ungefär tusende gången denna veckan, usch bläa och kräks säger jag bara. När man tror att man varit hemma helt själv hela dagarna och äntligen får man någon att prata med, men nej du tack! Då ska det hyschas och smygas för nåt på tvn kan ju gå obemärkt förbi.
Men i fredags var det bättre, sjuuukt mycket bättre.
Huldis och Nea kom förbi på mat och tv-tittande :)
Först åt vi moussaka med tzatsiki, hembakt grekist lantbröd samt sallad. Dock hade preggofant-virrofanten jag glömt att köpa läsk, men det gick bra allafall :)

Sen språkade vi tjejer lite om bebiskläder, skötväskor och annat som hör bebisar till , medans karlslokarna glodde på hockey. Hulda och Nea är beräknade två veckor efter mig och makenkraken. I början trodde jag att de skulle få en pojk, men nu har jag ändrat mig och tror att de får en liten tös.
Jag och Huldis åkte iväg och handlade "lite" godis, som vi sedan delade med oss till våra karlar.
Jag handlade över ett kilo godis och det som blev över har jag lagt i bb-väskan.

På natten sedan mådde jag verkligen inte bra utan spydde som en gris, så nu lär det dröja tills jag äter moussaka igen, blir bara mindre och mindre antal rätter som jag klarar av att äta.. *suck*


Var dessutom till läkaren i fredags igen.. Men han tyckte inte det var så farligt att det skulle bli igångsättning, det var dessutom lite tidigt för det, men kontroller två gånger i veckan tyckte han absolut att jag skulle på. Som om jag inte springer där nog ofta redan. Men jag har ju gått in i v. 37 nu och har ju "bara" 27 dagar kvar till bf. Men med denna halsbränna som jag har på nätterna och sura uppstötningar så skulle jag kunna göra vad som helst för att bli av med. Vaknar och gråter för det med. När ska det bli slut på detta elände? Och hur ska jag någonsin orka gå igenom detta så att vår lilla älskling får ett syskon?
Men det sägs ju att man glömmer... Man är bra på att förtränga.. och det är ju jag ett annars så livs levande exempel på..
Så jag antar att det kommer att gå bra, till en början..
Det som är mysigast med all denna skit är sparkarna och buffarna som jag får från min lilla darling, och den där rumpan som h*n envisas med att trycka ut. :) Så jag kan klappa och smeka bebis på rumpan och ryggan.
 En sak till, som om det inte vore nog med att jag kräks varje dag, flera gånger, bäckenuppluckringen, havandeskapsförgiftningen, ögonflimmret, huvudvärken och så sjukligt ont i knäna, så har jag fått ont i fingrarna också..
Börjar ana hur det är att vara reumatisk..
Just det att man sen har gått upp typ tusen kilo (dock sa bm i tisdags att "ja, gått upp har du, men inte mer än normalt") och är smidig som ett väggfast kylskåp, det ska man bara njuta av. Men ärligt tror jag inte att jag har njutit en enda hel dag av graviditeten. Kanske möjligtvis var det precis i början,, Men då fanns istället den där enorma oron för mf, speciellt som jag precis haft ett innan.

Nu är det snart måndag och en bra vecka! Bara jag och maken, lungt och skönt. Tills på fredag då, kommer mina föräldrar och båda bröder hoppas jag. För jag fyller ju år på torsdag, så det ska bli smaskigt med tårtan som jag längtat efter sen mitten av februari!


XoXo


v. 36 i preggofantens liv

Som jag misstänkte... inte en enda läsare..
Men men det gör ingenting.
Jag deppar inte för det inte.

Var hos Bm i måndags.. Hon var lite orolig för mig tydligen.
Jag har svällt i ansiktet, halsen, händer och fötter och blodtrycket börjar att stiga.. Så nu är det nog havandeskapsförgiftning på g.
Har ju haft ögonflimmer sen mitten av mars nånstans..
Så nu måste jag ringa om jag får huvudvärk, mer flimmer eller ont i magen..
Men vad oroade jag mig mest för??
Jo, att barnvagnen inte skulle hinna komma i tid..
Skulle ha hämtat den i förra veckan.. Men då hade den inte kommit.
Var dit igår med Hulda och då hade den kommit allafall, men de hade inte ringt för att skötväskan inte kommit...
Hur som helst så fick de montera ihop vagnen så jag och P kunde hämta den senare under dagen.
Jag och Huldis åkte och fikade på brödernas, det var toppen :)
Preggofant fika är alltid trevligt.

Jag och P fick stressa iväg och hämta vagnen men vi hann allafall :) Så blev det lite annat smått och gott..
När vagnen skulle in i bilen P lite irriterad och konstaterade att vi måste byta bil..
Har ju en s40 så den e ju lite liten i skuffen.. Men jag har valt liten vagn så det ska passa :P
Fast lite trångt är det, MEN det går, dessutom när vi har sittdelen sen så passar det ännubättre.
Jag älska våran bil och vi valden den dagen innan bröllopet och hämtade den två dagar efter så det är ju vår "bröllopspresent" till varandra..

Idag var jag iväg och letade redan på en skötväska.. Men säljaren på barnens hus var ganska mesig så dä fick jag inte mycket hjälp heller..
Valde tillsist en som jag oppas jag blir nöjd med.
Mamma ska bara fixa en speciell upphängning så jag blir lite extra nöjd :P

Nu står vagnen med väskan på sin plats i klädkammaren. Bäddning tar jag senare.
Nu väntas vaggan och skötbord, men det har ju mina föräldrar gjort så det kommer nästa vecka.
Sen ska vi väl vara "klara".
Fick ju massor med kläder av kusselusse nyss så där tror jag allt finns nu.

Nej nu ska jag ta och släpa min preggofantkropp till frysen för att hämta lite glass :P
*dreggel*

Just det, graviddementa jag..
Har ju nya bilder på magen att lägga upp.
 
  Magen har fullkomligen exploderat, trodde inte själv den blivit så stor :S      
 Magen 6/5-09 v. 35+3 enligt rul och 35+5 enligt 3d-ul

Inte en enda läsare..

Kollade just statistiken på mina läsare och konstaterade som jag trodde, inte en enda läsare. Inte för att det egentligen gör mig nånting, skirver ju mest för min egen skull. Men utifall jag har fel, vorde det kul med en kommentar så jag vet om jag skriver till nån.

Men om det nu skulle hända att jag eventuellt får någon läsare i framtiden så vill jag bara påminna om att detta är ocensurerade versionen, mina tankar och funderingar. Min sanning helt enkelt. Så om någon tänker uppröras, så vill jag påminna om att det är såhär som jag upplever saker och ting.

Helgen allafall, var inte att leka med. Fyfan säger jag bara!
Bara tanken på att åka nånstans när man är preggofant är skrattretande, att man dessutom är tjock, fet och höggravid gör att jag börjar gråta vid tanken på allt som ska packas med inte bara våra saker utan även för den kommande bebisen, utifall att h*n skulle få för sig att titta ut. Att jag sedan ska baxa mig in i bilen och sitta där några timmar, när fötterna efter tio minuter har svällt ca 30 storlekar och gör ont och bara dunkar. Vill stanna många många gånger men låter helt enkelt bli för att jag inte orkar få den där blicken eller sucken som säger hur jobbig jag är, utan att ord yttrats. När vi sedan kommit fram hade jag så ont i benen att det kändes som de skulle vika sig, även dagen efter.
Åkte upp på onsdagskvällen, trots att vi sagt bara en natt, men för att jag skulle slippa åka så tidigt, för jag mår ju så illa. Vaknade dock lika tidigt som vi hade behövt gå upp om vi åkte härifrån men men.

Sen skulle vi ju på urnsättningen, något jag inte förstår varför det blev nu, mer än ett halvår efter begravningen! Vet att vi frågat förut men då var det inte så viktigt. Utan det kändes som att det blev nu bara för att vi sagt att vi inte skulle åka upp något mer innan förlossningen. Har fått höra från håll att det var ego av mig att tänka så, men min snälla kurator talade om att det inte alls var ego :) Hon hade tänkt på samma sätt själv :P
Jag hade sagt att jag skulle sova hos mina föräldrar, för man känner sig inte så fräsch eller bekväm när man spyr varje morgon. Speciellt inte som det finns andra människor i närheten. Jag tycker inte om att göra det hemma, men har ju vant mig, det hör till mina morgonrutiner numer. Extra jobbigt blir det såfort det är npgon mer än maken här. Eller att jag måste göra det nån annanstans än hemma. Så det bästa av två dåliga alternativ var att spy hos mina föräldrar och inte hos hans mamma.
Vi skulle åka hem på fredagen, trots att jag inget hellre ville än åka hem på en gång, men lite tänkte jag på maken som ville vara kvar. Så fastän att jag inte orkade åka upp, över huvud taget till att vara där två nätter tycker jag är strongt gjort av mig. Var stå trött och slut att jag bara ville gråta hela tiden.

Så om vi tar dagen i kronologisk ordning kanske det är lättare att följa med i svängarna och inte nåt preggonfat dravvel.
Vaknade hos mina päron, trött och slut efter bilresan och efter att återigen sovit en natt och vaknat minst en gång i timmen. Gjorde mina morgonrutiner, åt sedan en second-breakfast tillsammans med maken och pappa (som strax efteråt åkte till jobbet), vi duschade och gjorde oss redo att åka till svärmor.
Åt en sallad som var jättegod om man bortser från ruccolan som var i stoppad samt couscousen, nåt varken jag eller maken äter. Men tomaterna, gurkan, majsen, osten och ägget var toppen.
Fick höra att jag såg så trött och slut ut, vilket jag svarade att jag var. Helt färdig, känns som jag blivit överkörd av en ångvält.
Så jag fick höra från både svärmor och maken att jag skulle gå och lägga mig och vila, vilket jag gjorde efter en stunds övertalning. Fick låna en bärbar dator, vilade en kvart innan vi skulle åka. Så vi åkte, sen var vi och fikade och satt ute i solen. *mys*
Kom tillbaka till dem och eftersom mina päron skulle åka bort på fredag fm så hade vi bestämt grillning hos dem på torsdagen och hos svärmor på fredagen.
Var allafall en och en halv timme hos svärmor, eller första 45 min bara jag och maken då de andra var iväg på annat. Så jag vilade med datorn, fick sedan veta tiden vi skulle äta hos mina föräldrar och talade om det för maken. Sen kom hans bror M och de byggde ihop en dator (som de börjat med efter lunch) så jag fortsatte pilla på datorn en stund. Sedan kom svärmor och Ms flickvän. Pratade lite med dem och svärmor visade sina inköp. Sedan sa jag till maken att vi skulle åka. Han sa snart och med hans mått tog det 20 minuter och jag fick dessutom en kommentar om att jag stressade honom och han blev grinig (vet inte vad snart är egentligen för honom men det kan vara allt från 30 min till 3 veckor).. Jag sa han kunde vara kvar och jag åka själv men det ville han inte.
Jag sa hejdå men fick inget svar..
Vi åkte mot mina föräldrar och jag började gråta, var så otroligt trött och slut. Sen fick jag höra att svärmor frågat varför jag inte var social och om jag inte ville vara där.
Men hallå!? Det var ju de som propsat på att jag skulle vila! Fick höra att den enda jag tänkte på var mig själv.
Ja det var ju kul, för det fanns bara en enda anledning till att jag över huvud taget utsatte mig för den plågsamma resan att ens åka upp och det var min make. Jag gjorde allt för hans skull trots att jag mådde pest, pina och skit av det.
Vi åt middag med mina föräldrar, drack alkoholfritt bubbel och tog en tidig kväll.
Jag sov ganska länge 1½ timme - 1 timme 45 min, vaknade sedan och var extremt dålig i magen och spydde. Var upp några gånger innan jag kunde somna om. Sa till maken att jag nog fått magsjuka. Jaha, svarade han.
När vi vaknade på morgonen (jag hade varit upp flera gånger under natten) så fortsatte jag att spy.
Jag var så matt. Ville bara hem till min egen säng och fick jag det?
Nej, jag blev tvingad till svärmor för ett "hej". Vilket också var en omväg.. *suck* Men snällt följde jag med och inte en kommentar.
Spydde det första jag gjorde när jag kom dit, de skulle fika, på delicatobollar jag fått av mamma utifall jag blev sugen på nåt sött i bilen på vägen hem. Själv ville jag inte veta av fika, utan drack ett halvt glas vatten som jag spydde upp igen.
Försökte ändå vara trevlig och prata, men efter att bara ha blivit avfräst av svärmor la jag helt ner projektet att samtala. Resterande tid behandlade hon mig som luft, medan de andra var gulledej hit och dit.
När vi slutligen skulle åka så sa jag att jag inte tänkte kramas för jag ville inte smitta om jag hade magsjuka.
Fick nåt halvsnäsigt svar från svärmor om att det var det värsta hon visste och inte ville ha hem sånna.
Som om det var jag som velat åka dit från början?!
Nej, det gjorde jag enbart för makens skull och inget annat!
Så jag satte mig i bilen..
Fick sedan höra att svärmor var ju såå besviken på att vi inte grillade med dem, för det hade vi ju sagt.
Ja, men visst. Jag duger aldrig, har aldrig gjort och kommer aldrig att göra heller.
Men det kommer dröja läääääänge innan jag med glädje åker till henne igen eller att hon kommer hit.
Jag kommer säga nej så länge som möjligt och vill ha en ursäkt från henne. Hon beter sig som en jävla barnunge. Jag kan ju säkert rå för att jag blev sjuk, jag valde ju att få magsjuka just den dan.
För det är så himlans roligt att kräkas och jag gör det ju tydligen inte tillräckligt ofta redan.
Nej, hennes 3-årings fasoner får det bli ändring på innan hon är välkommen i mitt hem igen.
Men hon har ju en förmåga att tränga sig på och tvinga på en hennes sällskap allafall. Men snart sparkar jag bakut och då blir det inte roligt.


Tack för utrymmet.