Den utförligare versionen

Den utförligare varianten av mina veckor som gått kommer här.

Första helgen som pojken kom hit var första helgen i maj.
Efter att han suttit i trafiken i två timmar i sth var han här vid tio-tiden på kvällen. Vi käkade några mackor, kikade på film, drack vin och bara myste. På lördagen var vi ner på stan och tittade runt lite, var på restaurang och åt. Köpte med oss lite mer vin hem och några cider. På kvällen myste vi och tittade på film, men stackars älsklingen var helt slut och somnade när vi till sist börjat kolla på 300.
På söndagen tog vi det lungt och åkte sedan ut och hälsade på Michael, Karolina och Metallica som blivit stora flickan nu.

 Min älskling (hos mig)       Jag och Patrik


På måndagen sedan började min praktik på Göteborgstolkcentral. Jag var där en vecka och trivdes toppenbra.
Jag var på APT-möten, krokikurs, diverse läkarbesök inklusive mödravårdcentralen, simskola och en heldag på Volvo (tror inte jag glömt nåt nu). Veckan rullade på i rasande fart och på fredagen var jag sedan och åt lunch med pappa och farfar.
Jag och pappa åkte upp till Skövde och sedan var det pappas tur att köra tåget, så jag åkte med honom upp till Hallsberg. Där käkade vi en  sallad och jag fortsatte sedan till Örebro.
I Öret mötte Sunk och Karin mig.
På lördagen var det ner på stan och vi (inte Sunk då) fikade med Karin (K2) och Madde. Efter endel skitsnack gick vi och handlade till festen. Karin och Sunk hade inflyttningsfest och jag skulle fira min födelsedag.
Jag bjöd på glasstårta.
Utan att säga för mycket så slutade det med att jag ensam gick hem till Karin & Sunk. Kall, rädd och ledsen.
Jag hittade inte hem till dem men jag hade sån tur att inte älsklingen sov. Han guidade mig i telefonen genom att läsa karta på eniro.
Slutligen hittade jag tillbaka.

            
Födelsedagspuss               Hasse och Johan              Glasstårta!
Hasse, jag, Johan              Ja vad säger man?           Emma, Hasse, Jenny, Johan


På måndagen sedan var det dags att åka till Ullared för att jobba som tolkar och ledsagare. Jag tycker det gick bra och alla shoppade, en del mer än andra men allafall :P
Eftersom det var min födelsedag skyllde jag på det hela dagen och handlade det jag kände för. :)
När jag sedan äntligen kom hem på kvällen fick jag blomogram och finaste blombuketten jag någonsin fått! Såklart från Min Pojke. *glad*

 Mina underbara blommor

Sen var vi några dagar i skolan och på onsdagen kom mina föräldrar hit.
De kom ganska sent på kvällen så vi gjorde inte så mycket, på torsdagen sedan så var vi till farfar gick en snabbsväng på frölunda torg, var till Allum och kikade och åkte därefter hem för att göra lunch. Det var ingen som var på något direkt shoppinghumör så vi stannade hemma och tog det lugnt. Vid halv sex, sex tiden kom min bror och vi käkade hemma hos mig. Tog det lugnt och såg på film.
Fredagen tillbringades mestadels på Ikea där jag spenderade nästan alla pengar på mitt presentkort som jag fick av mina bröder. Jag köpte ny badrumsinredning (två hyllor) och en blomma. Vi var på greken och åt, Sirtaki. Supermat! Alla var nöjda och glada.
På lördagen kom farfar, Michael, Karolina och Memmis på fika.
Jag och bror min åkte till Liseberg och spenderade ett antal timmar på karusellköande, men det var det värt. Framför allt så fick jag ju vara med bror. :)

På måndagen var det dags för Mullsjö, vi jobbade som tolkar och ledsagare. Vi var borta i fyra dagar, men kändes som två veckor.
Fredagen tillbringade jag nån timme på tolkcentralen för uppföljningssamtal och utvärdering av min praktik.
Sedan var det en låång väntan på att älsklingen skulle komma hit.
Vi myste när han äntligen kom på kvällen, tittade på parlamentet och hade det bra.
På lördagen köpte vi en ny dammsugare till mig, eftersom min förra la av på fredagen när jag skulle städa. Sen var vi och köpte födelsedagspresenter till hans dotter.
Vi gjorde grekisk sallad, drack vin och lite senare blev det pizza, mer vin, champagne, choklad samt jordgubbar.
Åkte ner på dövföreningen en stund och efter det var vi en sväng på Dubliners.

Söndagen var det ta-det-lugnt som stod i fokus, ligga och dra sig, äta frukost och tittade på 300 som visade sig vara närmare tre timmar.

Återigen var det måndag och omigen åkte vi till Mullsjö. Det var dags för Äventyret som T7:an berättat om med skräck i rösten, det var en helvetesstrapats fick vi veta i förtroende.
I själva verket var det inte så farligt.
Vi cyklade tandemcykel en och en halv mil, ja okej de första 1,4 milen var i stortsett bara uppförsbackar och sedan en lång nerför (sista kilometern), jag satt fram som tolk och slet som ett djur. Det var jobbigt men överkomligt. Sedan skulle det ridas, det var de "blinda" som skulle rida. Jag jobbade med Vega och hon ville inte rida blind eftersom hon aldrig ridit tidigare. Jag lovade att hålla både henne och hästen.
Men det slutade med att det var jag som red. 45 min skritt som "blind", fika för att slutligen rida seende tillbaka. Vi tultade tillbaka men det var nog mest trav för min häst var så lat och jag höll ett krampaktigt tag i sadeln för att inte trilla av.
Efter ridningen var det paddling i 70 min. Jag trodde armarna skulle trilla av.
Jag och Vega klarade oss utan incidenter men skrattade friskt när Hannah kramde träd. Hon och Michaela körde in i en björk och Hannah, som var blind, duckade, bakåt och tog sedan ett stadigt grepp om björken. Hon hängde sedan halvliggandes bakåt i kanoten.Underbar syn.
På kvällen var vi framme i jaktstugan, det luktade unket, fanns ingen toalett och inget rinnande vatten. Somnade slutligen i min sovsäck i en skabbig säng, övertygad om att jag skulle vara halvt ihjälfrusen och loppbiten nästa morgon. Men jag överlevde :P
Alla klagade lite på det barriga och larvfyllda vattnet i brunnen och frågade var vattendunken med kranvatten tagit vägen. Leif och Peter tittade på oss och fnös; "Citypeople!"
Sedan var det samma sak tillbaka men denna gången var det min tur att vara blind. Jag red seende hela denna vändan.
Vi överlevde tillbakavägen men jag var helt övertygad om att vi skulle välta med cykeln och satt därför och drog i den åt andra hållet.
Vad har jag lärt av detta? Jag har kass balans som blind, 3 har täckning även ute i urskogen vid Mullsjö, jag kan gallopera och jag fungerar okej som "blind" fotograf.

      
Innan paddlingen             Kanotbild                       Paddling                       "Min" häst                   Påväg hem, bakom oss

På onsdag eftermiddag kom vi hem. (Känns som en månad sen och idag är det söndag.)
Var i skolan på torsdagen och hade uppföljning samt att jag gjorde tolkprovet de andra gjort när jag var på praktik.
Fredagen var vi lediga och i helgen har jag mestadels tagit det lungt.
Jag har pillat med datorn och nu så har jag Vista på burken.
Jag konstaterade glatt till pojken att de äntligen fattat vilket som är bästa spelet (förutom Kula World) och lagt till det i Games. Mahjong. Risk finns att jag utvecklar mitt beroende för det igen.
Jag sitter dessutom här med en vacker bula en centimeter från ögat. Tacka vet jag vassa hörn på badrumsskåp :S
Nästa helg får jag träffa älsklingen igen! Även om det bara är en dag eftersom jag ska jobba på söndagen men sen är jag ju stationerad i Dalarna och snart är det midsommar, som ska firas på Gräddö med föräldrarna. Stefan och Kerstin kommer också att vara där.
Ett år sen jag och mitt hjärta träffades och han ska med till Gräddö.
"Vi är en paketlösning, du & jag" sade han.

Hjärtat, jag sa det till dig här om dagen men jag säger det igen.
Patrik, du är som en regnbåge som färgsätter min annars så tråkiga tillvaro.
Du är regnet som sköljer bort tårarna på mina kinder och du är solen som torkar upp regnet,
du är näringen som får mig att vilja växa, du finns där när jag behöver dig.
Du är alltid villig att lyssna, trösta och stötta. Du är verkligen en på miljonen och jag är så glad att jag hittade den miljontedelen. Jag är lycklig för att du hittade mig och för att du vill dela ditt liv med mig.
Du är unik! Glöm aldrig det.
Puss

Jag älskar dig min pojke. Längtar efter dig!